Mijn naam is Maarten WiersmaOp de Link naar LinkedIn kun je lezen over mijn werkervaring.
Op de Link naar Schonewoning.nl kun je lezen over mijn prive initiatief: 4 appartementen.
Op de Link naar Sabbatical  kun je lezen over mijn zeiltocht over de Atlantic.Mijn visie op Projecten

Een goed begin is het halve werk

Dit is een tegeltjes wijsheid die klopt als een bus.

Het gebruik van een gebouw is primair, de vormgeving is secundair.
Een project met als resultaat een mooi gebouw maar met ongelukkige bewoners is mislukt.
Het eerste begin van een project is bepalend voor het resultaat. In deze fase worden ideeën gegenereerd, problemen en verwachtingen goed geformuleerd. Hier is ruimte voor dynamiek, visie, inspiratie en Out of the Box benadering. Beslissingen worden genomen met weinig detailinformatie. 
Verderop in het project verschuift dit naar organisatie, tijd, geld etc. de specialisten komen in beeld, wijziging gaan nu ten koste van tijd geld en kwaliteit.
"Maak eerst maar een ontwerpje dan vertellen wij wel wat we er van vinden" is een ondermaatse start van een project en zal zich kenmerken door talloze aanpassingen.

In het begin van een project  kan ik een bijdrage leveren om een project goed te starten, vanwege mijn brede ervaring, ook in de overige bouwfasen wordt de haalbaarheid (kosten) niet uit het oog verloren. 
In de ontwerpfase en uitvoeringsfase kan ik voor of namens de opdrachtgever de fasen van het proces uitvoeren, en/of bewaken en aansturen.

Objectiviteit
De objectiviteit van adviezen  wordt voor een groot deel bepaald door de positie van de adviseur. Voor een Out of the Box benadering is onafhankelijkheid van instanties of leveranties een voorwaarde.  Mijn postitie is onfhankelijk van product levering en is niet gelieerd aan bedrijven of instanties.   

Als lezer heb je een beeld van mij kunnen vormen, als dat aansprekend is dan zou ik er graag een wederzijdse kennismaking van maken.